Αξιοθέατα

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο ξενοδοχείο μας θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα αξιοθέατα της περιοχής και να δοκιμάσετε πλήθος δραστηριοτήτων που προσφέρονται. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην περιοχή είναι:

Στο χωριό Συρράκο:

Στο ιστορικό αυτό χωριό της Ηπείρου, των μεγάλων ποιητών, ευεργετών, εμπόρων και οπλαρχηγών, θα σας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθείτε

  • το λαογραφικό Μουσείο «Ερμηνεία Φωτιάδου»
  • το Μουσείο του Κ. Κρυστάλλη: Το πατρικό σπίτι του ποιητή λειτουργεί σήμερα ως λαογραφικό Μουσείο και βιβλιοθηκη
  • το λαογραφικό Μουσείο Κ. Αυδίκου: Το αρχοντικό του 1880 αποτελεί δείγμα του βιωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των Συρρακιωτών καθώς και του τρόπου ζωής τους πριν από 150 χρόνια
  • τον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με το διπλοσκάλιστο τέμπλο και τον χρυσοκέντητο επιτάφιο

και να ξεδιψάσετε στην «γκούρα» (κεντρική τρίστομη πέτρινη βρύση) κάτω από τον θαυμάσιο κυκλικό πέτρινο θόλο του χαγιατιού της και γενικότερα να περπατήσετε στα γκαλντερίμια του χωριού και να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των σπιτιών.

Στην ευρύτερη περιοχή:

  • Μονή Κηπίνας: Η Μονή Κηπίνας βρίσκεται κοντά στο χωριό Χριστοί Πραμάντων. Tο μοναστήρι χτίστηκε το 1212 και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ηπείρου καθώς είναι σκαρφαλωμένο στο κοίλωμα ενός ψηλού κατακόρυφου βράχου. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος φθάνει ως τη βάση του βράχου και από εκεί ένα μονοπάτι σκαλισμένο στο βράχο και μια ξύλινη γέφυρα, οδηγούν στο μοναστήρι.
  • Μονή Βύλιζας: Πολύ ενδιαφέρουσα μονή του 11ου αιώνα, χτισμένη σε υψόμετρο 1000 μέτρων, ανάμεσα στα χωριά Καλαρρύτες και Ματσούκι.
  • Γεφύρι της Πλάκας: Το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων! Το 1866 χτίστηκε το γεφύρι που υπάρχει και σήμερα, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Είναι μονότοξο, με μήκος 40 μ. και ύψος 20 μ. Δίπλα από το γεφύρι βρίσκεται το παλιό Χάνι, όπου υπεγράφη το «σύμφωνο της Πλάκας», μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων για παύση των εχθροπραξιών μεταξύ τους.
  • Σπήλαιο Ανεμότρυπας: Το Σπήλαιο της Ανεμότρυπας βρίσκεται κοντά στο χωριό Πράμαντα, σε υψόμετρο 900 μ. Τα 270 από τα 350 μέτρα συνολικά του μήκους του είναι επισκέψιμα. Το σπήλαιο είναι χωρισμένο σε «θαλάμους» που συνδέονται με διαδρόμους, άλλοτε ανηφορικούς και άλλοτε κατηφορικούς. Εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες, καταρράκτες, λιμνούλες, υπόγειος ποταμός και πανέμορφοι χρωματισμοί συνθέτουν ένα μαγευτικό χώρο που πραγματικά αξίζει κανείς να επισκεφθεί.
  • Καλοκαιρινές χωμάτινες διαδρομές (Μάιος έως και Οκτώβριος) στα βουνά του Συρράκου (κορυφές των 2000 μέτρων με ακαταμάχητη θέα), όπου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί εκκλησάκια χωμένα μέσα στο χώμα και σε σπηλιές (Άγιοι Απόστολοι, Αγία Παρασκευή) εξωκλήσι

Η διεύθυνση του καταλύματος είναι πάντα στη διάθεση σας για να σας πληροφορήσει σχετικά με τα αξιοθέατα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.