Δραστηριότητες

 

Ανακαλύψτε τη χαρά της υπαίθριας αναψυχής! Η ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων αποτελεί ένα σύγχρονο πρότυπο ορεινού τουριστικού προορισμού που βασίζεται στο σεβασμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της τοπικής παράδοσης, αλλά κυρίως στο καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον, που βοηθά να αναπτυχθούν οι «ήπιες» και «εναλλακτικές» μορφές τουρισμού. Ο αθλητικός τουρισμός και ο τουρισμός περιπέτειας (rafting, καγιάκ, περιπατητικός τουρισμός) βρίσκουν στην περιοχή μας το ιδεώδες καταφύγιο.

  •     Canyoning

Το Canyoning είναι η διάσχιση των φαραγγιών ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Δηλαδή η κατάβαση ενός φαραγγιού περπατώντας μέσα από το νερό, κάνοντας βουτιές σε βαθιά νερά, φυσικές τσουλήθρες που έχουν σχηματιστεί πάνω στους βράχους από την διάβρωση των νερών και κατάβαση με σχοινιά, όταν έχει καταρράκτες. Η ορολογία Canyoning στα Ελληνικά, λέγεται διάσχιση φαραγγιών. Το canyoning περιέχει ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, κολύμβηση. Είναι ένα σπορ που συνδυάζει πολλά από τα αθλήματα του βουνού!

  •     Ορεινή πεζοπορία – Πηγή έμπνευσης και χαλάρωσης

Στην περιοχή υπάρχουν ενδιαφέρουσες πεζοπορικές ορεινές διαδρομές και μονοπάτια που προσφέρονται για μικρούς ή μεγάλους περιπάτους, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιπλανηθεί μέσα σε πλούσια δάση ή σε αλπικά και παραποτάμια οικοσυστήματα. Οι διαδρομές που μπορεί κανείς να ακολουθήσει είναι: Πράμαντα – Στρογγούλα: 7-8 ώρες με επιστροφή Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι: 4-5 ώρες Συρράκο – Καλαρρύτες: 1,5 – 2 ώρες

  •     Rafting – Περιπέτεια και Δράση

Το rafting αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες δραστηριότητες, τόσο που ακόμα και οι έμπειροι του αθλήματος παραμένουν απασχολημένοι για πολλές εβδομάδες Τσίμποβο – Αμπελοχώρι: 9 χλμ (2ου, 3ου βαθμού δυσκολίας) με δύο περάσματα (4ου βαθμού) Αμπελοχώρι – Πλάκα: 8χλμ (3ου βαθμού δυσκολίας) Πλάκα – Σκούμπα: 10-11 χλμ (3ου βαθμού δυσκολίας), 2-2,5 ώρες

  •     Κυνήγι μανιταριού με οδηγό τον Χαράλαμπο Λαμπρίδη (ειδικός) με το εξής πρόγραμμα:

 10:30 – 11:00 Ενημερωτική παρουσίαση (δώρο ένα cd – rom με 350 φωτογραφίες άγριων μανιταριών)     11:30 Άφιξη στον μανιταρότοπο – κυνήγι – φωτογράφηση     12:30 Η «λεία» μας στη σχάρα! – πικνίκ!     13:30 Επιστροφή Επίσης στην περιοχή προσφέρεται και η δυνατότητα για τους πιο τολμηρούς να ασχοληθούν με:

  •    Oρεινή ποδηλασία – Το ξενοδοχείο διαθέτει 10 ποδήλατα βουνού για τις ορεινές σας εξορμήσεις
  •    Τοξοβολία
  •     Flying fox
  •     Rappel
  •     Parapente